primele zile ale bebelusului tauPentru că știu că te-ai întrebat, de atâtea ori, ce gândește puiul tău, am încercat să mă pun în locul lui, a micului omuleț care, deși pare că a fost menit a-ți întrerupe somnul pentru totodeauna și a nu îți mai permite să ieși din hainele de casă, să ai parte de o baie relaxantă (nu un duș rapid, de 3 minute), ori să faci orice care să creeze o punte între viața ta de dinainte și cea de acum, este cea mai mare minune și fericire a vieții tale.

Pentru zilele în care bebe este prea mult pentru a-i face față fără a te încerca un soi de resemnare, soră cu depresia, am încercat să ilustrez o zi văzută prin ochii lui, a puiului de om, care poate că te va face să privești altfel lucrurile în momentele în care te simți copleșită.

00.25. Îmi este foame. E întuneric, mami nu se vede nicăieri. Mai bine o anunț că este timpul mesei (*plânge*). Tati gângurește ceva, cred că încearcă să vorbească cu mine. În schimb, se ridică mami, iar tati își pune perna pe cap. Uneori, nu îl înțeleg.

02.14. Mi se întâmplă ceva, scot niște sunete ciudate și mi se zdruncină tot corpul. Oh, a venit mami. Îmi spune că nu se întâmplă nimic, se pare că doar “sughit”. Mă ia în brațe, mă mângâie pe spate și, prin minune, mă fac bine. Mami știe tot! Nu ar strica și o gustărică...

04.13. Ceva nu-mi miroase a bine. Cred că este de la mine. Mai bine să verifice mami, ea știe cel mai bine. *plânge*

06.10. Îmi este foame, foarte foame. Mami nu știe că m-am trezit, trebuie să o anunț. S-a ridicat și tati, bea ceva ciudat și se agită. Cred că din cauză că nu bea lăptic, ca și mine. Mami m-a auzit, îmi dă un pupic și apoi lăptic.

07.00. Mami și tati se tot plimbă de colo-colo. Mami strânge haine și îl ceartă pe tati pentru că își lasă șosetele pe jos. Eu nu vreau să o supăr, așa că nu îmi las șosetuțele pe jos. Trag de ele și le las în pătuț. Tati ar trebui să învețe de la mine.

07.05. Mami a strâns multe haine, nu reușesc să o mai văd de ele. Se duce să le dea creaturii ciudate de la baie. Tati vine să mă mângâie, mă apasă pe năsuc și scoate niște sunete ciudate. Îl las, cred că se distrează. Îmi dă un pupic și îmi spune să se duce la “serviciu”, ce o mai fi și locul acela.

07.30. Mirosul ciudat a revenit. Simte și mami, cred că nu îi place. Mă spală, deși știe că nu este activitatea mea preferată. Opun rezistență, dar până la urmă o las; cred că îi place să mă spele, așa că accept, ca să fie ea fericită. Părinții ăștia...

08.35. Mami tocmai și-a pregătit lichidul acela ciudat pe care l-a băut și tati. Nu-i a bună, nu înțeleg de ce nu bea lăptic. Dacă tot a venit vorba, îmi este foame. Cer mâncare, poate așa va renunța la mâncarea ei și o să poftească la lăptic.

09.05. M-am săturat. Mami mă mai ține puțin, după care mă pune în pătuț. Nu o mai văd, cred că s-a dus să bea și ea lăptic, pentru că a uitat de lichidul acela ciudat, l-a lăsat pe masă. Planul meu a funcționat, sigur o să se simtă mai bine așa.

10.30. Am avut un somn pe cinste după masă, sunt plin de energie. Mami îmi arată o jucărie nouă, pare că și ea este plină de energie. Face tot felul de mișcări, se bucură de  jucărie chiar mai mult decât mine. Are dreptate, chiar este o jucărie amuzantă, o vreau și eu!

12.45. M-am distrat pe cinste cu mami. O iubesc foarte mult și nu vreau să stau fără ea, dar ea pare să se supere pentru că nu o las deloc să plece de lângă mine. Mă întreb de ce, dacă ne distrăm atât de bine împreună.

12.46. Mami se întoarce cu o grămadă de haine. Acum am înțeles! Mă iubește și ea, dar a plecat să salveze hăinuțele mele și ale lui tati de creatura ciudată de la baie. Îmi este somn... sigur mami va fi lângă mine când mă voi trezi.

14.30. Mami nu este lângă mine, dar bunica, da. Nu o văd pe mami nicăieri. Bunica mă trage de obrăjori, nu îmi place. Voi plânge, așa sigur o să apară mami. Fără succes. Bunica încearcă să îmi dea lăptic. Refuz! Eu vreau numai de la mami. Se aude un cântecel, văd luminițe. Bunica mi-a adus o jucărie nouă. Este ATÂT de interesantă. Poate că nu este atât de rău fără mami, deocamdată...

17.35. În timp ce bunica mă schimbă, apar mami și tati. Fericire! Nu vreau să mă mai schimbe bunica, încep să mă zbat până face schimb cu mami. Așa, da. Tati îmi dă prea mulți pupici și mă întreabă dacă am fost cuminte. Sigur că da! Bunica nu pare a fi de acord.

18.25. Mami vorbește cu o cutiuță luminoasă. Nu o înțeleg. O las, eu mă joc cu tati acum. Mă gâdilă, e amuzant. Îmi spune tot felul de lucruri. Nu le înțeleg eu pe toate, dar îmi place să ascult vocea lui tati.

20.10. Ne vizitează niște oameni. Nu știu cine sunt. Vin la mine, par entuziasmați, îi spun lui mami că sunt un îngeraș cuminte. Mami râde, mă întreb de ce. Mi-au adus o jucărie. NU îmi place, mă sperie. Încep să plâng. Vreau să plece. M-am supărat și pe mami, de ce i-a lăsat să vină la mine?! Tati spune că îmi este somn, dar eu știu mai bine, sunt doar supărat.

21.30. Îmi este atât de somn, a fost o zi obositoare pentru mine... mami mă mângâie, ea nu a adormit. Cred că ziua ei a fost distractivă. Nu-i nimic, o să îi țin și eu companie în scurt timp, când mă voi trezi. Promit să nu dorm prea mult!